Dostupni linkovi

Vučić: Izbori najverovatnije 24. aprila


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Vanredni parlamentarni izbori biće najverovatnije 24. aprila, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

"Vlada će u roku od dva dana podneti predlog predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću za raspisivanje izbora", rekao je Vučić.

Objašnjava da će izbori biti referendum o tome hoće li Srbija 2020. da bude moderna evropska zemlja, odnosno, kako je rekao, hoćemo li budućnost ili prošlost.

"Suština je da za četiri godine postignemo evropski standard", rekao je Vučić gostujući na RTS-u.

Premijer, koji po drugi put za dve godine ide na vanredne parlamentarne izbore, kaže da je Vlada u periodu kada postoje tri ključna pitanja: Kako napred i kuda dalje, šta je cilj u narednom periodu i može li da se ostvari, i treće je sagledavanje političke scene.

Govoreći o onome što smatra rezultatima svoje vlade premijer je rekao da su uspeli da stabilizuju zemlju i da je spasu od bankrotstva, da ekonomija bude u usponu, kao i da su, kako je rekao, u svetu odbranjeni vitalni interesi Srbije.

Navodeći da stranka koju vodi možda nikada više neće imati većinu kakvu ima, Vučić kaže da je spreman da rizikuje jer je budućnost Srbije važnija od bilo koga pojedinačno i od bilo koje političke stranke.

Na pitanje da li će SNS ići u postizbornu koaliciju sa SPS-om, Vučić je rekao da će videti kakvi će biti rezultati i da naprednjacima socijalisti nisu bili ni u ovoj Vladi ali da je on želeo da sarađuje sa njima.

XS
SM
MD
LG