Dostupni linkovi

Karamarko: Nema sukoba HDZ-a i Mosta


Tomislav Karamarko
Tomislav Karamarko

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik hrvatske Vlade Tomislav Karamarko odbacio je u ponedjeljak navečer tvrdnje pojedinih medija kako postoji sukob između HDZ-a i Mosta oko smjena u Ministarstvu unutarnjih poslova, poručivši kako HDZ s Mostom razgovara o svim situacijama, pa i kadrovskim, i kako su se do sada te dvije stranke uspijevale dogovoriti i pronaći zajedničko rješenje.

"Da je lako i romantično, nije, ali pogledajte, o čemu god smo razgovarali, mi smo se uspjeli dogovoriti. Nema nikakvih teorija zavjera niti ultimatuma. Naravno, ja mogu biti nezadovoljan, i jesam, što neka kadrovska osvježenja već nisu provedena ranije, na primjer u SOA-i", kazao je Karamarko.

"Nisam zadovoljan niti što neki ljudi u policiji rade, a siguran sam da su jednom nogom bili s onu stranu zakona", rekao je zaključivši kako "kolege iz Mosta moraju prvo sami sagledati situaciju, a potom ćemo tražiti da se to i napravi".

Na pitanje novinara kada se može očekivati imenovanje novog ministra branitelja, kazao je kako HDZ ima svoga kandidata "koji mora proći proceduru koju mora proći", usaglašavanje s kolegama iz Mosta i razgovor s premijerom Oreškovićem.

Zanijekao je i da išta zna o tome da je navodno predsjednica Kolinda Grabrar Kitarović pokazivala nadzorne snimke iz Vlade čelniku Mosta i potpredsjedniku Vlade Boži Petrovu, rekavši kako se ne bi bavio "nikakvim snimkama i podzemnim igrama".

XS
SM
MD
LG