Dostupni linkovi

Mustafa oštro reagirao na presudu suda u Nišu


Isa Mustafa

Premijer Kosova, Isa Mustafa, izjavio je na sjednici vlade da ni jedan srpski sud nema ovlašćenja da donosi presude za građane Kosova, kao što je ona o kažnjavanju osmorice bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova.

„U ime vlade reagiramo protiv sudske farse na kojoj su kažnjeni osmorica pripadnika Brigade 138 OVK. Bivši rukovodioci ove brigade, sada poslanici u Skupštini Kosova, Anton Ćuni i Rustem Beriša, kao i šestorica njihovih suboraca, Džafer Gaši, Demus Gacaferi, Dem Maljoku, Agon Isufi, Rabit Alija i Šićeri Maljoku, kažnjeni su u odsustvu od strane jednog suda u Nišu“, kazao je on, dodajući da su borci OVK-a vodili oslobodilački rat, poštujući ratne zakone.

Mustafa je dodao da će vlada Kosova upoznati međunarodne partnere sa ovom tendencijom i tražiće da se izvrši pritisak prema Srbiji kako bi prekinula ovakve “sudske farse“.

Viši sud u Nišu u srijeduje na po 15 godina zatvora osudio pripadnike bivše OVK zbog oružanih napada na vojnike Vojske Jugoslavije krajem ljeta i početkom jeseni 1998.

XS
SM
MD
LG