Dostupni linkovi

Objavljeno više od 1.000 strana mejlova Hilari Klinton


Stejt department SAD objavio je danas više od hiljadu strana elektronske pošte bivše državne sekretarke Hilari Klinton, od čega je jedna osmina bila poverljiva.

Mada među objavljenom poštom ima i poverljive prepiske, većinom je to nižeg nivoa tajnosti, a nijedan imejl nije označen kao najviša državna tajna.

Stejt department je zasad objavio više od 45.00 strana imejlova s privatnog naloga koji je Klinton koristila dok je bila državna sekretarka.

Kandidatkinja za predsedničku nominaciju demokrata Hilari Klinton je pod pritiskom zbog imejlova, pošto je van običaja koristila privatni nalog i servere za prepisku dok je bila na čelu američke diplomatije.

Planirano je da se objavljivanje imejlova Hilari Klinton završi 29. februara, dan uoči važnog dana dana u stranačkom glasanju za predsedničke nominacije.

Porošlog meseca, sprečeno je objavljivanje 22 imejla pošto su sadržali materijal koji je označen kao najviša državna tajna. Ef-Bi-Aj (FBI) takođe ispituje bezbednost privatnog servera koji je koristila dok je bila na položaju.

XS
SM
MD
LG