Dostupni linkovi

"Britanija da ostane u EU zbog Rusije i S. Koreje"


Dejvid Kameron
Dejvid Kameron

Dejvid Kameron je pozvao zemlje EU da se ujedine protiv snaga koje, prema njegovom mišljenju, predstavljaju opasnost za evropske vrednosti i prete bezbednosti. Velika Britanija treba da glasa protiv izlaska iz EU kako bi se zajedno sa drugim zemljama borila protiv agresije Rusije, Severne Koreje i ID, izjavio je britanski premijer Dejvid Kameron na ručku u Hamburgu koji je organizovala nemačka kancelarka Angela Merkel.

„U svetu u kom Rusija vrši invaziju na Ukrajinu, a država-otpadnik kao što je Severna Koreja testira nuklearno oružje, treba zajedno da se suprotstavimo ovim agresijama i koristimo našu ekonomsku snagu kako bismo izvršili pritisak na one koji pokušaju da ustanove pravila i koji prete bezbednosti naših naroda“, navodi „Gardijan“ Kameronove reči.

„U svetu gde ljudi vide ekstremizam i za njega okrivljuju siromaštvo i spoljnu politiku Zapada treba da kažemo: ne, radi se o ideologiji koju koristi islam za sopstvene surove ciljeve i truje mozak omladini“, dodao je britanski premijer.

Kameron smatra da Evropa treba da istupi jedinstveno u ovoj teškoj bici — kao što je to činila ranije kada je morala da se suočava sa „opasnim i smrtonosnim ideologijama“.

„Treba da se suprotstavimo ovom zlu i zajedno ga razbijemo, boreći se za naše vrednosti, našu bezbednost i naš procvat“, zaključio je britanski premijer.

XS
SM
MD
LG