Dostupni linkovi

Sud BiH: Jednomjesečni pritvor vlasniku Pavlović banke


Sud BiH
Sud BiH

Sud Bosne i Hercegovine odredio je u subotu uveče jednomjesečni pritvor za vlasnika Pavlović banke Slobodana Pavlovića i troje njegovih saradnika, osumnjičenim za malverzacije u vezi s kreditom banke predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku kojim je on pokrio kupovinu vile na Dedinju u Beogradu.

Pavlovićev advokat Miodrag Stojanović potvrdio je novinarima da je na zahtjev Tužilaštva BiH Slobodanu Pavloviću, Petru Laziću, Ljiljani Garić i Blagi Blagojeviću određen jednomjesečni pritvor.

Svi oni su osumnjičeni da su počinili krivično djelo pranja novca, falsifikovanja dokumenata i zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Pritvor je zatražen zbog mogućnosti da pobjegnu iz zemlje, unište ili falsifikuju dokumentaciju i utiču na svjedoke.

Iz Tužilaštva BiH su ranije u subotu naveli da će za 30 dana biti okončana istraga o tome da su osumnjičeni učestvovali u pranju novca preko navodnog kredita od 750.000 eura odobrenog Miloradu Dodiku 2007. za kupovinu vile u Beogradu, kao i kredita odobrenog 2008. koji je poslužio za prikrivanje nepostojećeg kredita iz 2007.

Pavlovićev advokat je rekao da će tokom noći svi osumnjičeni biti prebačeni u Bijeljinu u pritvor.

Stojanović je dodao da će odbrana kada dobije rješenje, uložiti žalbu, ističući da je zdravstveno stanje Slobodana Pavlovića izuzetno loše.

XS
SM
MD
LG