Dostupni linkovi

Crnadak: Ne bojimo se Dodika i neka prestane da nam prijeti


Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak odbacio je danas optužbe predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da "ide po svijetu i priča protiv Republike Srpske", ističići da su najveći izdajnici Republike Srpske oni koji su je opljačkali.

"Moram reći da Dodik laže. Gdje god dođem, s ponosom kažem da sam iz Republike Srpske i pričam najljepše o Republici Srpskoj. Čini mi se da bi Dodik želio da najlepše pričam i o njemu", kazao je Crnadak novinarima u Banjaluci.

On je dodao da, nažalost, nije moguće da lijepo govori o Dodiku, ocjenivši da je aktuelni predsednik RS "simbol nakaradne politike, koja je ekonomski upropastila RS i donijela nezapamćen nivo korupcije".

Crnadak je istakao da će, upkos Dodikovim optužbama, nastaviti da radi svoj posao pošteno i da učestvuje u svemu onome što je dobro za Republiku Srpsku.

"Neka Dodik ne šalje prijetnje ni meni, ni drugim kolegama iz Vijeća ministara, jer se mi njega ne bojimo. Te prijetnje nas ne dotiču, kao da ih nije ni rekao", istakao šef diplomatije BiH.

Prema njegovim rečima, na RS su "pljunuli" oni koji su opljačkači njen budžet, narod, banke i preduzeća.

"To su najveći izdajnici u Republici Srpskoj. Čini mi se da ćemo vrlo brzo i vidjeti ko su ti ljudi", naveo je Crnadak.

Dodik je u četvrtak u Beogradu optužio ministre iz RS u Vijeću ministara BiH, koji su kadrovi Saveza za promjene, da rade protiv srpskih nacionalnih interesa, a za Crnatka je rekao da "hoda po svijetu i pljuje po Republici Srpskoj i gdje god može govori ružno o njoj".

Crnadak je još rekao da je utvrđeni mehanizam koordinacije za pregovore sa EU dobar za Republiku Srpsku i da sadrži sve potrebne mehanizme da se zadrže njena prava.

On je pozvao premijerku RS Željku Cvijanović da iznese konkretne primedbe o tome šta ne valja u mehanizmu kooridnacije.

"Ako ima nešto što ne valja, ugradićemo u mehanizam kooridnacije, ali odgovorno tvrdim da je dobar za Republiku Srpsku. O mehanizmu koordinacije postojala je komunikacija između dva entitetska premijera i predsjedavajućeg ministara BiH i neka oni o tome govore", rekao je Crnadak.

XS
SM
MD
LG