Dostupni linkovi

Selaković: Vlada Srbije će uputiti protestnu notu Hagu


Ministar pravde Srbije Nikola Selaković

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da će vlada Srbije uputiti protestnu notu Haškom tribunalu zbog današnjeg ponašanja pretresnog vijeća prema predstavniku Srbije na ročištu povodom zahtjeva za hapšenje troje radikala.

"Tribunal se prema njenom predstavniku ponašao bahato i osiono i to je još jedna velika sramota za Haški tribunal", rekao je Selaković na konferenciji za novinare i poručio da će Srbija nastaviti suradnju s Hagom, ali u skladu sa državnim i nacionalnim interesima.

Na današnjem ročištu pred Haškim tribunalom predsejdavajući sudskog vijeća nije dozvolio predstavaniku Srbije Saši Obradoviću da izloži koje mjere je poduzela Srbija povodom zahtjeva za hapšenjem troje članova radikala Vjerice Radete, Petra Jojića i Jova Ostojića.

Sudsko vijeće je naložilo da se oni pod hitno uhapse, izruče i da se svake dva tjednaTribunalu dostavlja detaljan izvještaj o postupanju po tom nalogu.

Zahtjev za njihovo hapšenje i izručenje podnijet je Srbiji u januaru 2015. zbog optužbi da su ometali postupak protiv lidera radkalaVojislava Šešelja zastrašujući svjedoke.

XS
SM
MD
LG