Dostupni linkovi

Vučić: Austrija podržava i otvaranje poglavlja 5, 15, 25 i 26


Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da Austrija podržava Srbiju na putu evropskih integracija i posebno otvaranje poglavlja, ne samo 23 i 24, već i 5, 15, 25 i 26, koja se odnose na javne nabavke, energetiku, nauku, istraživanja, obrazovanje i kulturu.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da će tokom ove godine austrijski investitori u Srbiji obezbediti posao za 2.000 ljudi.

Vučić je na konferenciji za novinare povodom posete ministra spoljnih poslova Austrije Sebastijana Kurca, kazao da je Austrija najveći investitor u Srbiji, jer u ovom trenutku 500 kompanija iz te zemlje posluje u Srbiji.

Premijer je dodao da je sa austrijkim šefom diplomatije razgovarao o dualnom obrazovanju i regionalnoj stabilnosti.

"Zajednički ćemo raditi na nastavku dijaloga Beograda i Prištine i na daljem očuvanju regionalne stabilnosti i razvijanju bojih odnosa regionalnih partnera. Što se tiče dualnog obrazovanja, želimo da pripremamo neke ljude da tačno znaju kakav će posao raditi kako bi isporučivali najbolje rezultate", kazao je Vučić.

On je zahvalio austrijskim partnerima što "posvećuju ogromnu pažnju Srbiji i celom regionu", dodajući da je Sebastijan Kurc "jedini ministar" koji je prisustvovao svim sastancima važnim za Srbiju, uvek bio "na našoj strani" i podržavao reformsku agendu Srbije.

Ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc i premijer Srbije Aleksandar Vučić predstavili su u utorak Akcioni plan saradnje dve zemlje u tekućoj godini.

Akcioni plan predviđa nastavak podrške zvaničnog Beča Beogradu na puti ka EU, u cilju otvaranja daljih poglavlja, kao i nastavak dalje saradnje po pitanju izbegličke krize.

Vučić: Austrijski investitori u Srbiji zaposliće ove godine 2.000 ljudi

XS
SM
MD
LG