Dostupni linkovi

Ambasada SAD: Prevremeni izbori na Kosovu nisu rešenje


Portparol američke ambasade u Prištini Filip Druri (Philip Drewry) izjavio je da SAD veruju da će dijalog političkih lidera dovesti do rešenja krize na Kosovu i smatraju da prevremeni izbori neće rešiti sadašnju situaciju, jer neće promeniti sastav Vlade Kosova.

Druri je za Koha ditore kazao da dijalog započet u ponedeljak na inicijativu predsednice Kosova Atifete Jahjaga treba da se nastavi.

"Pohvaljujemo predsednicu Jahjagu i lidere političkih stranaka koji su se sastali kako bi započeli pronalaženje rešenje za sadašnju političku blokadu i pozivamo političke partije da nastave dijalog kako bi se pronašao put koji vodi napred, u najboljem interesu gradjana Kosova", rekao je Druri.

Dodao je da je razgovor jedini "put koji vodi napred" da se pronadje kompromisno rešenje, ali i da nije isključena mogućnost izbora kao "put" izlaska iz sadašnje situacije.

Ambasador SAD na Kosovu Greg Delavi izjavio je u ponedeljak, nakon sastanka sa predsednicom Kosova Atifeti Jahjagom, da očekuje da će dijalog političkih predstavnika vlasti i opozicije biti nastavljen.

XS
SM
MD
LG