Dostupni linkovi

Pilot Vodopivec: Nisam sumnjao da je eksploziju izazvala bomba


Vladimir Vodopivec, pilot koji je nedavno uspeo u Somaliji da prizemlji avion sa velikom rupom u trupu, kaže da nikada nije ni sumnjao da je to izazvalo nešto drugo osim bombe.

On je napomenuo da je bezbednost na aerodromu u somalskoj prestonici Mogadišu bila ravna nuli.

Vodopivec je za agenciju AP rekao da za čitav incident krivi odsustvo bezbednosti na somalskom aerodromu gde je stanje, kako je naveo, "haotično".

Dodao je da su somalski istražitelji u početku pokušali da okrive njegovu avio-kompaniju.

Vodopivec je uspeo bezbedno da spusti avion sa 74 putnika i članova posade na aerodrom u Mogadišu u Somaliji posle eksplozije koja je raznela deo trupa kod desnog krila letelice.

Eksplozija bombe bila je razlog što je putnički avion avioprevoznika "Dalo erlajns" u utorak morao da prinudno sleti u Mogadiš, izjavio je u subotu somalski ministar saobraćaja i avijacije, Ali Ahmed Džamak.

Avion "Dalo erlajnsa" posle prinudnog sletanja na aerodrom u Mogadišu

Prema njegovim rečima, potvrđeno je da je došlo do eksplozije bombe u avionu i da je postojala namera da svi u avioni budu ubijeni.

Stručnjaci avijacije i srpski pilot koji je uspešno prizemljio letelicu posle incidenta, izjavili su još u sredu da je eksploziju u avionu somalskog avio-prevoznika "Dalo erlajns" najverovatnije izazvala bomba.

XS
SM
MD
LG