Dostupni linkovi

Stefanović: U Srbiji nema pretnji od terorizma


Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović

„U Srbiji nema neposrednih pretnji od terorizma“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović povodom upozorenja Evropola da Islamska država planira nove napade u Evropi.

"Bili bismo neozbiljni kada bi to prepustili slučaju, policija u saradnji sa BIA i Tužilaštvom temeljno i pažljivo prati situaciju na terenu i svaka naznaka pretnji se ozbiljno shvata", rekao je Stefanović.

On je rekao da je jedini način da se spreči terorizam dobra saradnja sa partnerskim službama, istakavši da je potreban jedinstven sistem registracije i biometrijskih podataka.

Stefanović je najavio da će u utorak u Skoplju biti održani razgovori direktora policije iz regiona u nameri da se uspostavi jedinstven sistem, odnosno da od Grčke do krajnjeg odredišta migranti idu sa jednom kontrolom i jednim izdavanjem biometrijskih dokumenata, umesto da im se u svakoj zemlji pojedinačno uzimaju podaci.

"Time ćemo biti humaniji prema migrantima, ali i bezbedniji", poručio je Stefanović.

Prema njegovim rečima, u Srbiji se danas nalazi oko 1.700 ljudi koji su ušli u poslednja 24 sata, te da se očekuje da se njihov broj na proleće poveća.

XS
SM
MD
LG