Dostupni linkovi

Demokratski front „izglasao“ nepovjerenje Vladi


Opozicioni Demokratski front pozvao je predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića da podnese ostavku na tu funkciju i pridruži se demonstrantima.

Na protestnom skupu održanom u nedjelju veče ispred zgrade parlamenta u Podgorici, pod nazivom „velika narodna skupština“, organizovano je simbolično izglasavanje nepovjerenja Vladi Mila Đukanovića.

Okupljeni su podizanjem zelenih kartona podržali zaključke DF-a u kojima se traži pad aktuelne i formiranje prelazne Vlade, raspisivanje fer i demokratskih izbora i ukazuje na političku korupciju i zloupotrebu državnih resursa.

Od okupljenih je zatražena podrška za odluku da Demokratski front pozove sve stranke koje budu glasale protiv povjerenja Vladi da zajednički organizuju proteste i formiraju prelaznu vladu kako bi mogli da se organizuju "fer i demokratski izbori".

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić pozvao je ostatak opozicije da napusti Skupštinu.U ponedjeljak u Skupštini Crne Gore počinje rasprava o povjerenju Vladi , što je ranije zatražio premijer Milo Djukanović, a glasanje je najavljeno za utorak.

XS
SM
MD
LG