Dostupni linkovi

Vučić: Još nema rješenja za migrantsku krizu


Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas u Davosu da još nije vidio dovoljno uvjerljiv i ubjedljiv način rješavanja migrantske krize i da je prvi put zabirnut za ono što će se dešavati ubuduće.

Vučić je novinarima rekao da Srbija ima snage da sebe u migrantskoj krizi sačuva i zaštiti, da u ovom trenutku može da primi do 5.000 izbjeglica, ali ne i veći broj ljudi, jer to ekonomija Srbije ne može da izdrži.

Premijer je, po završetku učešća na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, novinarima rekao da politika, više nego ekonomija, brine najveće lidere, te da su ove godine u Davosu nešto mračnije političke prognoze.

"Bez obzira na usporavanje kineskog rasta i probleme na ruskom tržištu, na to što smanjenje cijene nafte pogađa dobar dio svijeta, čini mi se da politički dio brine najveće lidere i da je mnogo pažnje posvećeno migrantskoj krizi", rekao je Vučić.

On je istakao da još nije vidio dovoljno uverljiv i ubjedljiv način rješavanja migrantske krize, jer se svijet, čini mu se, više bavi posledicama, a i dalje nema rešenje.

"Prvi put sam zabirnut za ono što će da se zbiva", rekao je Vučić, jer dolazi proleće, a čini mu se da u nekim zemljama centralne i zapadne Evrope ubrzano donose odluke o zatvaranju granica.

XS
SM
MD
LG