Dostupni linkovi

Stefanović: Policija radi na rasvjetljavaju napada na Kuću ljudskih prava


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović saopštio je danas policija intenzivno radi na slučaju napada na Kuću ljudskih prava i demokratije kako bi počinioci bili što prije pronađeni i privedeni nadležnim organima.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, Stefanović je osudio "vandalsko razbijanje prozora na prostorijama Kuće ljudskih prava i demokratije u Beogradu". Stefanović je istakao da je "ovakav čin nedopustiv i da je Srbija zemlja koja se zalaže za punu vladavinu prava i da neće dozvoliti ugrožavanje imovine i sigurnosti građana Srbije".

Centar za praktičnu politiku saopštio je danas da su nepoznati napadači razbili izloge Kuće ljudskih prava i demokratije u Beogradu u noći između četvrtka i petka, kao i da je policija izvršila uviđaj.

"Ovaj napad događa se u trenutku kada se protivzakonito i nasilno poništava izbor člana Savjeta Regulatornog tijela za elektronske medije kog je predložilo civilno društvo i kada se donose represivni zakoni o okupljanju i javnom redu i miru koji ograničavaju slobodu djelovanja građana i njihovih organizacija. Očekujemo hitnu reakciju kako bi se napadači pronašli i odgovarajuće kaznili", navodi se u saopštenju.

Kuću ljudskih prava i demokratije čine Građanske inicijative, Beogradski centar za ljudska prava, Komitet pravnika za ljudska prava - YUCOM, Helsinški odbor za ljudska prava i Centar za praktičnu politiku.

XS
SM
MD
LG