Dostupni linkovi

Britanija zabrinuta zbog ruskog bombardovanja u Siriji


Britanija je zabrinuta zbog ruskih vazdušnih udara na položaje umerenih opozicionih snaga i civile u Siriji, izjavio je danas britanski ministar odbrane Majkl Falon.

"Sve više sam uznemiren zbog ruskog bombardovanja", kazao je Falon uoči sastanka ministara odbrane u Parizu.

Falon je istakao da se pružanjem podrške režimu sirijskog predsednika Bašara Asada "samo produžava agonija", preneo je Rojters.

"Rusija bi trebalo da iskoristi svoj uticaj i jasno stavi do znanja da Asad nema budućnost u Siriji", naveo je Falon.

On je dodao da bi koalicione snage, predvođene SAD, trebalo da iskoriste nedavne poraze koje su nanete Islamskoj državi, kao i da stegnu obruč oko Rake.

Ministri odbrane država članica međunarodne koalicije, čije snage se bore protiv Islamske države, sastaju se u Parizu da bi razgovarali o jačanju napora u borbi protiv ove ekstremističke grupe.

Na sastanak nije pozvana Kanada, čiji je novi premijer Žastin Trudo najavio povlačenje šest kanadskih borbenih aviona iz misije, naveo je AP.

SAD su tražile od članova koalicije da pojačaju vojni doprinos u borbi protiv IS Iraku i Siriji posle terorističkih napada u Parizu u novembru.

Nakon terorističkih napada u Parizu, francuski predsednik Fransoa Oland je pojačao francuske operacije protiv ekstremista, uključujući Siriju, koje čine oko 20 odsto napada koalicionih snaga.

XS
SM
MD
LG