Dostupni linkovi

Meškov prenio Vujanoviću stavove Moskve o NATO-u i EU


Crnogorski predsjednik Filip Vujanović primo je danas pomoćnika ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Alekseja Meškova koji je, kako se navodi u saopštenju, prenio stavove Moskve u odnosu na evropske i evroatlatnske integracije zvanične Podgorice.

Rusija se oštro protivi ulasku Crne Gore u NATO.

U saopštenju kabineta predsjednika Crne Gore navodi se da je Vujanović u razgovoru sa Meškovim ocijenio da evroatlantske integracije Crne Gore ničim ne ugrožavaju mogućnost njenog tradicionalnog prijateljstva sa Rusijom.

Navodi se i da je Vujanović iskazao interes zvanične Podgorice i njenih građana da afirmišu tradicionalne dobre odnose Crne Gore i Rusije, koji su 2011. obilježili tri vijeka trajanja.

"Oci9jenio je da na bilateralnom niovu treba unapređivati naše odnose u sferi obrazovanja, nauke i kulture, kao i ostalim oblastima, ističući da bliskost dvije države i tradicija naših odnosa obavezuje na to", navodi se u saopštenju.

Meškov se, ukazuje se, saglasio sa ocjenom tradicionalno dobrih odnosa, čija se vrednost potvrđuje i kroz brojne posjete turista iz Rusije i njihov odmor u Crnoj Gori, kao i brojne posjete građana Ruske Federacije po drugim osnovama u Crnoj Gori.

"On je saopštio poznate stavove Ruske Federacije u odnosu na evropske i evroatlanske integracije Crne Gore", kaže se u saopštenju iz kabineta Vujanovića.

XS
SM
MD
LG