Dostupni linkovi

Tužilaštvo obavlja provjere u slučaju spajanja sarajevskih bolnica


Priča o spajanju sarajevskih bolnica – Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš' i Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo (UKCS), stigla je i do Kantonalnog tužilaštva.

Kako je potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, njihovi istražitelji vrše provjere u vezi s ovim slučajem.

„Ispituje se slučaj potpisivanja saglasnosti za prelazak zaposlenikaOpće bolnice u UKCS“, kazala nam je Azra Bavčić iz Ureda za odnose s javnošću ovog tužilaštva.

Doznaje se da se provjerava ko stoji iza dokumenta o prelasku na UKCS koji su zaposlenici Opće bolnice trebali potpisati.

Podsjećamo, na UKCS, kako se saznalo u ponedjeljak, je zasad prešlo nekoliko administrativnih radnika Opće bolnice, i to onih koji su u bolnicu došli s novom direktoricom Sebijom Izetbegović, koja je iz Opće bolnice prešla na UKCS.

U zgradi Kantona Sarajevo održan i sastanak na ovu temu, a novinarima se nakon susreta obratio Dragan Stevanović iz Ljekarske komore Kantona Sarajevo.

Stevanović je rekao kako su jednoglasno zaključili da je potrebna „cjelovita reforma cjelokupnog zdravstvenog sistema na svim nivoima“, kako se sada naziva priča o spajanju bolnica.

XS
SM
MD
LG