Dostupni linkovi

Dačić i Lajčak o situaciji u regionu i migrantskoj krizi


Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas potpredsjednika Vlade Slovačke Republike i ministra inostranih i evropskih poslova Miroslava Lajčaka sa kojim je razgovarao o nastavku dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, situaciji u regionu i aktuelnoj migrantskoj krizi.

Obostrano je ocijenjeno da su bilateralni odnosi dvije zemlje tradicionalno dobri i prijateljski i istaknut je zajednički interes za njihovo dalje produbljiva i jačanje u svim oblastima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dačić se zahvalio na kontinuiranoj podršci Slovačke evrointegracijama Republike Srbije, a naročito principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Istakao je da "Srbija posebno cijeni što je Slovačka na Generalnoj konferenciji Unesko u Parizu glasala protiv prijema Kosova u tu organizaciju", navedeno je u saopštenju.

U razgovoru su razmijenjena mišljenja i u vezi sa nastavkom dijaloga Beograda i Prištine u Briselu i situacijom u regionu, bilo je reči i o aktuelnoj migrantskoj krizi.

Lajčak je prenio spremnost Slovačke da sa Srbijom nastavi da i dalje razvija intenzivnu komunikaciju i saradnju na svim poljima.

XS
SM
MD
LG