Dostupni linkovi

Karamarko: Hrvatska će zatvoriti granice ako to učine Slovenija i Austrija


Predsjednik HDZ-a i – vrlo vjerojatno - jedan od dvojice potpredsjednika nove hrvatske Vlade Tomislav Karamarko najavio je da će i Hrvatska zatvoriti granice za izbjeglice, ako to učine i Slovenija i Austrija, javlja dopsinik RSE iz Zagreba.

"To ćemo napraviti i mi. To je domino efekt koji će cijela Europa morati ispoštivati. Što ćemo s tolikim imigrantima ako ih druge države neće prihvaćati. Ako Njemačka stane s tim, zar je Hrvatska najmoćnija europska država koja može rješavati taj problem? Pribjeći ćemo onim metodama i sredstvima kojima pribjegavaju i naše partnerske zemlje", kazao je Karamarko upitan što će Hrvatska napraviti ako Slovenija i Austrija zatvore granice izbjeglicama i imigrantima.

Izrazio je zabrinutost mogućom eskalacijom izbjegličke krize istaknuvši kako je to posljedica nerada i nekooperativnosti trenutne vlade koja je, kako je upozorio, izbjegavala ući u meritum problema i razgovarati s našim susjedima i partnerima u EU o toj krizi.

"Ako Slovenija zatvori granicu prema Hrvatskoj i ako mješovite njemačko-austrijsko-slovenske granične ophodnje budu obilazile našu granicu sa Slovenijom, to znači da će Hrvatska postati 'slijepo crijevo', na što HDZ već mjesecima upozorava se ne smije dogoditi", kazao je Karamarko.

O povjerenju novoj hrvatskoj Vladi Sabor će glasati u petak.

XS
SM
MD
LG