Dostupni linkovi

Bornhajm: Izbeglicama muškog pola zabranjen dolazak na bazen


U Bornhajmu, gradu na zapadu Nemačke, izbeglicama muškog pola je zabranjen dolazak na bazen pošto su se žene koje se tu kupaju i ženski članovi osoblja žalile da ih uznemiravaju.

Šef gradskog odeljenja za socijalnu zaštitu Markus Šnapka je izjavio da su se posetioci bazena žalili da ih muškarci, koji žive u obližnjem centru za azilante, seksualno uznemiravali.

Šnapka je rekao da pritužbe nisu bile na krivičnom nivou i da se zbog toga uprava bazena složila da se zabrana ukine kada socijalni radnici potvrde da su muškarci "shvatili poruku".

Bornhajm se nalazi na nekoliko kilometara južno od Kelna, gde je u novogodišnjoj noći prijavljeno na stotine slučajeva pljačke i seksualnih napada za šta su, prema navodima policije, većinom odgovorni stranci.

Prema najnovijim anketama, sve je više Nemaca zabrinuto za mogućnost zemlje da integriše ogroman broj azilanata koji su došli prošle godine.

Kako je prenela agencija AP, 66 odsto od 1.203 ispitanika smatra da Nemačka ne može da se izbori sa prilivom migranata, što je za 20 odsto više u odnosu na decembar.

Broj onih koji misle da to država može opao je sa 51 na 37 odsto.

Ispitivanje je obavljeno u periodu od 12. do 14. januara za televiziju ZDF.

Čak 70 odsto Nemaca misli da će kriminal da bude u porastu, što je za osam više u odnosu na anketu iz oktobra.

Anketa pokazuje i da je podrška nemačkoj vladajućoj koaliciji kancelarke Angele Merkel opala za dva odsto posle dešavanja u Kelnu.

XS
SM
MD
LG