Dostupni linkovi

Sanders potrošio više novca za reklame od Hilari Klinton


Levičarski kandidat za predsedničku nominaciju Demokratske partije Berni Sanders potrošio je više novca za reklame nego favoritkinja za tu nominaciju Hilari Klinton.

Sanders je počeo da troši više s približavanjem stranačkih izbora, kada glasači više obraćaju pažnju. Prvo glasanje će biti u Ajovi 9. decembra, a nedelju dana kasnije u Nju Hempširu, pa u Nevadi i Južnoj Karolini.

U protekle tri nedelje Sanders, senator iz Vermonta, potrošio je oko 4,7 miliona dolara na reklame, dok je Klinton odvojila 3,7 miliona dolara, čime je Sanders imao 1.000 oglašavanje na televiziji više nego njegova rivalka.

Povećana potrošnja Sandersa poklopila se s njegovim rastom u anketama u kojima je smanjio razliku u odnosu na bivšu državnu sekretarku, a prema nekim anketama ima i prednost.

Klinton je počela oglašavanje još u avgustu, tri meseca pre Sandersa, i u toku cele kampanje je potrošila tri miliona dolara više - 16,6 miliona dolara u odnosu na 13,4 miliona dolara.

I Klinton i Sanders imaju znatne finansijske resurse - oboje su u poslednja tri meseca prošle godine prikupili preko 30 miliona dolara.

XS
SM
MD
LG