Dostupni linkovi

Mihajlović: Rogozin nek brine o svojoj zemlji


Zorana Mihajlović

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović poručila je zameniku ruskog premijera Dmitriju Rogozinu "da treba da vodi računa o svojoj državi".

Rogozin je upozorio Srbiju da bi jednog dana moglo da joj se desi isto što i Nemačkoj tokom novogodišnje noći, kad su migranti napadali žene u Kelnu.

"Da li Srbiji može da se dogodi scenario na koji Rogozin podseća ili prognozira? Mislim da on treba da vodi računa o svojoj državi, a mi ćemo o našoj", rekla je Mihajlović.

Na pitanje da komentariše Rogozinov sastanak sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem, Mihajlović je rekla da je u Srbiji svako slobodan da "ide u posete gde god želi i kod koga god želi".

"Što se tiče Šešeljeve politike, mislim da nikoga u Srbiji ne treba podsećati kakva je ona, odnosno da je to politika sukoba, nazadovanja i protivljenja EU i politika protiv uređenog sistema, što je suprotno politici koju vodi vlada i politici za koju se zalaže SNS", rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da se vlada zalaže pre svega za Srbiju i da put ka Evropskoj uniji nije zbog same EU, već zbog dostizanja evropskih i svetskih standarda.

"Lepo je dobiti građevinsku dozvolu za 28 dana kao i elektronsku građevinsku dozvolu", dodala je ona.

Potpredsednica Vlade je dodala da su Srbiji važni politički i ekonomski odnosi sa Ruskom Federacijom, a naročito u njenom resoru, što se pre svega odnosi na realizaciju ruskog kredita za modernizaciju srpske železnice i realizaciju potpisanog memoranduma za izgradnju novog dispečarskog centra za moderne pruge i vozove koje će Srbija imati.

XS
SM
MD
LG