Dostupni linkovi

U Šapcu održan protest Novinari ne kleče


Dopisnici centralnih medija i lokalnih medija koji rade u Šapcu večeras su protestovali u centru grada pod sloganom "Novinari ne kleče".

Njihov skup jedan je od niza protestnih skupova u Srbiji zbog neprimerene seksističke izjave koju je ministar odbrane Bratislav Gasić početkom decembra u Trsteniku uputio novinarki B92.

U Šapcu su protestovali novinari agencije Beta, dnevnih listova Danas i Blic, B92, lokalnih nedeljnika Podrinjske i Glas Podrinja, kao i lokalnih televizija AS i TV Šabac

Poverenik Nezavisnog udruženja novinara (NUNS) za Šabac Dragan Eraković, dopisnik Danasa, rekao je da je zadovoljan odzivom kolega jer se većina dopisnika centralnih medija odazvala pozivu.

"Protest je usmeren oprotiv seksističkih izjava ministra ali i neprimerenog stava premijera koji ga još nije smenio. Njegov ostanak na mestu ministra nije samo uvreda za novinare i za profesiju, već i za sve gradjane Srbije", rekao je Eraković.

Skupu je prisutvovalo i nekoliko desetina gradjana koji su se zadržali sa novinarima nakon što su čuli zašto su se okupili.

XS
SM
MD
LG