Dostupni linkovi

Širom Srbije danas protesti novinara


Protest "Novinari ne kleče/predsedniče vlade, ko je ministar odbrane" biće održan danas u Beogradu i u još 12 gradova Srbije.

Medijski profesionalci okupiće se po treći put, sa zahtevom za smenu ministra odbrane Bratislava Gašića zbog seksističke uvrede upućene novinarki Zlatiji Labović.

Skupovi će početi u 19.00 sati u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Subotici, Čačku, Boru, Mladenovcu, Lazarevcu, Kikindi, Vranju, Pančevu i Novom Pazaru. Novinari će se okupiti u Beogradu ispred zgrade Vlade, u Novom Sadu na Trgu Slobode, u Nišu ispred Narodnog pozorišta, u Vranju kod zgrade Skupštine Grada, u Boru i Čačku ispred Doma kulture.

U Kragujevcu okupljanje je zakazano na Trgu kod Krsta, u Kikindi ispred zgrade Skupštine Opštine, u Novom Pazaru kod Sebillja, u Pančevu na platou ispred Gradske uprave, u ispred zgrade Gradske opštine, a u Lazarevcu kod Rudarske česme.

Na protestnom okupljanju u Subotici proglas će biti pročitan i na madjarskom jeziku. Prvi protest, "Novinari ne kleče/Smena Gašića" održan je u Beogradu 7. decembra, a drugi "Novinari ne kleče/Predsedniče Vlade, održite obećanje", 21. decembra u 10 gradova Srbije.

Premijer Aleksandar Vučić početkom decembra izjavio je da će pokrenuti proceduru za Gašićevu smenu, ali to još nije učinio, te Gašić i dalje obavlja ministarske dužnosti.

U Novom Sadu novinari i gradjani će pozvati Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku da "održe bar jedno obećanje i da prestanu da relativizuju i opravdavaju ponašanje svog visokog funkcionera, kupujući vreme i verujući da će novinari i gradjani zaboraviti na incident u Trsteniku".

XS
SM
MD
LG