Dostupni linkovi

Stefanović: Srbija nastavlja miroljubivu politiku


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Neboša Stefanović izjavio je večeras da će Srbija nastaviti da vodi miroljubivu politiku u regionu, ali da neće trpeti nikakav vid agresije.

"Mi ćemo nastaviti da vodimo odgovornu politikiu i prema našim gradjanima i prema regionu i nećemo dozvoliti da nas bilo ko ponižava i da gazi naše dostojanstvo", kazao je Stefanović za Radioteleviziju Srbije, komentarišući nedavne izjave hrvatskog ministra odbran Ante Kotromanovića.

"Ne znam da li oni misle da će Srbija stajati mirno i čekati da se na bilo koji način neko naoružava, da mi čekamo i trpimo sa strane bilo koji vid agresije", kazao je Stefanović.

Ministar Stefanović je hrvatskoj strani poručio: "Naoružavajte se koliko god želite, radite šta hoćete, Srbija će voditi mioroljubivu politiku i raditi svoj posao".

Ministar odbrane odlazeće hrvatske vlade Ante Kotromanović izjavio je da Hrvatska kao članica NATO-a ima pravo da razvija sopstvene sisteme i sredstva za odbranu, ali da nema nikakve neprijateljske namere prema Srbiji.

XS
SM
MD
LG