Dostupni linkovi

Kosovo: Poplave u opštinama Mališevo, Suva reka, Glogovac i Đakovica


Obilne kiše izazvale su poplave u skoro svim opštinama na Kosovu, a najteža situacija je u opštinama Mališevo, Suva reka, Glogovac i Đakovica, saopšteno je iz Centra za vanredne situacije MUP- Kosova.

Prema dosadašnjim informacijama štete od polava su velike, ali nema ljudskih žrtava. Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je večeras telefonom razgovarala sa gradonačelnicima opština ugroženih poplavama i interesovala se o merama koje su preduzete kako bi se predupredile teže posledice.

Vlada Kosova saopštila je da premijer Isa Mustafa prati situaciju i da je kontaktirao nadležne službe, kao i da je zatražio da se u koordinaciji sa opštinskim vlastima preduzmu sve mere i angažuju svi kapaciteti kako bi se situacija prevazišla i pomoglo gradjanima kojima preti opasnost od poplava.

Mustafa je pozvao gradjane Kosovo da se za sve što im je potreo obrate institucijama na lokalnom, opštinskom i centralnom nivou kako bi se sada prevazišla situacija, a potom i preduzele mere za sananciju eventualnih šteta od poplava.

XS
SM
MD
LG