Dostupni linkovi

Đukić: Tanjug treba da završi popis, finansijske izveštaje


Direktorka ukinute državne novinske agencije Tanjug Branka Đukić izjavila je da sprovođenje odluke Vlade o prestanku rada te agencije od 5. novembra podrazumeva i popis imovine, obaveza i potraživanja do kraja 2015. godine, kao i da sačini finansijske izveštaje o poslovanju u 2015. godini.

"Sprovođenje Odluke vlade od 5. novembra ne podrazumeva samo isplatu zarada, otpremnina i drugih primanja', kao i 'drugih obaveza', niti samo to prethodi brisanju iz Registra privrednih subjekata.

Primera radi, Tanjug, pored ostalog, mora da obavi Popis imovine, obaveza i potraživanja na dan 31.12.2015, kao i da sačini finansijske izveštaje o poslovanju u 2015. godini", rekla je Đukić Udruženju novinara Srbije na pitanje kada će, u skladu sa vladinom odlukom, zatražiti brisanje Tanjuga iz registra privrednih društava.

U Agenciji za privredne registre (APR) Beti su pre dva dana rekli da Tanjug nije podneo zahtev za brisanje iz registra privrednih društava, na šta ga obavezuje odluka vlade o prestanku rada agencije od pre dva meseca, nakon isplate otpremnina, zarada i drugih obaveza.

Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je juče, na pitanje agencije Fonet, da pitanje kada će Tanjug podneti prijavu za brisanje iz Registra privrednih društava treba uputiti direktorki Tanjuga Branki Đukić i podsetilo da je vladinom odlukom definisano da direktor to uradi po isplati zarada, otpremnina i drugih obaveza".

Branka Đukić je ocenila da "ne čudi" interesovanje za brisanje Tanjuga iz regista APR kada dolazi iz medija, pre svega konkurentskih, ali da bi UNS, "po prirodi stvari" trebalo da se interesuje i zalaže za opstanak i trajanje medija, a ne za njihovo brisanje.

Upitana da li ima informacije o ranije najavljivanom "novom vlasniku" agencije, rekla je da "nikada nije najavila da će Tanjug dobiti novog vlasnika, niti to pitanje spada u delokrug njenih ovlašćenja".

XS
SM
MD
LG