Dostupni linkovi

Doček Pravoslavne nove godine i anti-NATO miting u Podgorici


Grupacije opozicionog Demokrtskog fronta (DF) koji se protive ulasku Crne Gore u NATO, će na trgu u Podgorici, 13. januara organizovati doček Pravoslavne nove godine a to će biti i anti-NATO okupljanje, saznaje Portal Analitika iz DF-a.

Takođe je potvrđeno da će nakon toga skupa aktivnosti na promociji vojne neutralnosti od strane DF-a biti intenzivirane.

“Konstituenti Demokratskog fronta čija su opredjeljenja vojna neutralnost, odnosno koji se protive učlanjenju Crne Gore u NATO će organizovati doček nove godine po Julijanskom kalendaru na Trgu Republike u Podgorici, gdje će biti upriličen koncert. To će osim dočeka nove godine biti i anti- NATO okupljanje. Radi se o aktivnosti koja je najavljena još 12. decembra i u narednom periodu takve i slične aktivnost na promociji vojne neutralnost biće intenzivirane”, naveo je izvor za Portala Analitika.

Nakon koncerta na trgu, okupljeljeni će se uputiti ka Hramu Hristovog Vaskrsenja gdje će mitropolit Amfilohije održati moleban.

Iz DF-a je potvrđeno da funkcioneri Pokreta za promjene neće prisustvovati skupu.

Demokratski front organizovao je prvi anti-NATO miting 12. decembra prošle godine kada je više stotina ljudi prošetalo od Skupštine Crne Gore do spomenika Svetog Petra Cetinjskog.

Crna Gora je dobila pozivnicu da pristupi NATO-u 2. decembra prošle godine.

XS
SM
MD
LG