Dostupni linkovi

Hezbolah napao izraelske vojnike na granici Libana


Libanska militantna organizacija Hezbolah napala je danas oklopno vozilo izraelske vojske na granici Libana i Izraela, poslije čega su Izraelci uzvratili artiljerijskom vatrom.

Hezbolah je saopštio da je aktivirao eksplozivnu napravu kada je patrola u oklopnom vozilu prošla kroz spornu oblast Šeba, pri čemu je uništeno vozilo "hamvi", dok su vojnici ranjeni.

Izraelska vojska je saopštila da je vozilo naišlo na improvizovanu eksplozivnu napravu i da je vojska uzvratila artiljerijskom vatrom.

Libanci u toj oblasti su rekli da su granate iz izraelskih tenkova i topova pali na poljoprivredno zemljište unutar Libana, a da je oko 40 granata pogodilo oblast oko spornog sela Gadžar. U tim napadima nisu zabilježene žrtve.

Hezbolah je saopštio da je jedinica koja je izvela napad nazvana po Samiru Kuntaru, pripadniku te organizacije koji je ubijen prošlog mjeseca u Siriji u napadu pripisanom Izraelu.

Hezbolah se zavjetovao da će osvetiti Kuntara koji je dugo bio u zatvoru u Izraelu prije nego što je oslobo]en 2008. u zamjenu za tijela dva izraelska vojnika.

XS
SM
MD
LG