Dostupni linkovi

Mali: Službe rade punim kapacitetom, Beograd spreman za ledenu kišu


Sva javna i javno-komunalna preduzeća i zimske službe u Beogradu rade maksimalnim kapacitetima i poptuno su spremni za ledenu kišu koja se noćas očekuje u glavnom gradu, rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

"Svi raspoloživi kapaciteti će biti na ulicama sve dok se sneg ne očisti", poručio je gradonačelnik nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije i dodao da će sva ta preduzeća zadržati četvrti, maksimalni stepen angažovanja.

Prema riječima Malog, na sjednici je zaključeno da je potrebno da i dalje postoje svakodnevna dežurstva, da sva mehanizacija bude na ulicama, i da se smjene, u kojima je angažovano 2.300 ljudi, obavezno preklapaju.

On je rekao da će Parking servis anagažovati i dodatne omladince, a za sada ih ima 210, koji će čistiti snijeg sa parking mjesta i trotoara.

Smene se moraju preklapati kako se ne bi dogodilo da na ulicama ne bude nikoga, rekao je Mali koji je i komandant Štaba za vanredne situacije.

''Svi putevi prvog stepena, odnosno oni kojima ide javni gradski prevoz su očišćeni. Službe održavaju te ulice i čiste saobraćajnice drugog i trećeg prioriteta'', rekao je gradonačelnik.

Mali je apelovao na građane da ne izlaze iz svojih domova i da se što manje kreću s obzirom na kišu koja će se odmah lediti, jer je temperatura asfalta minus pet.

XS
SM
MD
LG