Dostupni linkovi

Petrov: Most traži šest ministarstava, među ostalima i MUP


Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov potvrdio je danas da njegova stranka u pregovorima s HDZ-ovom Domoljubnom koalicijom za sastavljanje hrvatske vlade traži čelne pozicije u ministarstvima unutrašnjih poslova, pravosuđa, uprave, privrede, poljoprivrede i zaštite životne sredine.

"To su ministarstva za koja imamo stručne osobe i znamo šta bi u njima trebalo tačno odraditi da bi stvari funkcionisale bolje u Hrvatskoj. Na tome ćemo i dalje insistirati", rekao je Petrov posle trosatne sjednice Nacionalnog vijeća Mosta, održane uoči popodnevnog nastavka pregovora s HDZ-om.

Na pitanje šta ako i HDZ bude insistirao na nekima od tih ministarstava, Petrov je rekao da slijedi sedmica dana pregovora, ali da smatra da se može postići dogovor.

Petrov je naveo da se o imenima ministara "sad raspravlja" i da će se o ljudima koji će voditi resore "usaglašavati s Domoljubnom koalicijom i mandatarom".

Na pitanje hoće li se, u slučaju da dogovor ne uspije, ići na nove izbore, Petrov je kazao da mogućnost izbora uvjek postoji.

"Uvjek je otvorena mogućnost novih izbora ako se dvije strane dogovore. Međutim, ja bih volio da vjerujem da nijesmo potrošili svo ovo vreme bez veze, nadam se da će i s jedne i s druge strane postojati dobra volja i mogućnost da se dogovorimo", rekao je Petrov.

XS
SM
MD
LG