Dostupni linkovi

Stefanović: Rebić će lakše reorganizovati policiju


Ministar policije Srbije, Nebojša Stefanović izjavio je da je za v.d. direktora policije predložio Vladimira Rebića jer će on neke odluke lakše donijeti nego Milorad Veljović.

"Sa Veljovićem sam imao korektnu saradnju, samo bi neke odluke koje će Rebić morati da donese njemu teže pale, s obzirom na to da neke ljude u policiji lično zna", rekao je Stefanović.

Stefanović je rekao da to ne znači da je Veljović bio protiv reorganizacije u MUP-u.

Kaže da su se uslovi za penzionisanje Veljovića stekli pre nekoliko mjeseci, a da je Rebića predložio jer ga njegovi rezultati kako u radu kao načelnika Uprave saobraćajne policije, tako i lični, kvalifikuju kao ispravnog i stručnog da nastavi reforme u policiji.

Novi direktor policije Srbije Vladimir Rebić rekao je da je reorganizacija policije težak proces, ali da mora da se uradi.

"Čeka nas težak posao na reformi kako bi policija bila ozbiljan zaštitnik građana Srbije", rekao je Rebić.

Vlada Srbije je 31. decembra 2015. godine razriješila Milorada Veljovića koji je ispunio sve zakonske uslove za penzionisanje, a za vršioca dužnosti direktora postavila Vladimira Rebića.

Rješenjem Vlade, Veljović je od 1. januara 2016. godine savjetnik predsjednika Vlade za pitanja regionalne i nacionalne bezbjednosti.

XS
SM
MD
LG