Dostupni linkovi

Mihajlović: Željeznice Srbije odgovorne za kašnjene voza Beograd-Bar


Ministariva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da su ljudi koji vode Željeznice Srbije odgovorni za to što su putnici na liniji Beograd-Bar imali neprijatnosti, jer je voz stajao više od osam sati na stanici u Valjevu, a nije im obezbijeđen alternativni prevoz.

Voz koji je u nedjelju krenuo iz Beograda za Bar oko 9 sati, stajao je u Valjevu više od osam sati zbog saobraćajne nesreće, zbog koje je pokidana kontaktna mreža, a prema riječima putnika u vozu nije bilo ni grijejanja ni struje.

Mihajlović je novinarima u Agenciji za privredne registre rekla da je danas već imala sastanak o tome i da će u utorak 5.decembra, imati još jedan dodajući da će nadležni morati da preuzmu odgovornost.

"Imali smo već jedan sastanak i sjutra ćemo nastaviti. Ja sam rekla da mi je potpuno svejedno da li je u pitanju direktor preduzeća Srbija voz ili Srbija infrastrukture i šta je uzrok toga da voz stoji i kakav je problem na pruzi", rekla je Mihajlović.

Ona je naglasila da je direktor preduzeća dužan da nađe alternativni način da preveze ljude, a ne da putnici čekaju u vozu na niskim temperaturama.

Prema njenim riječima, ovo je pitanje shvatanja šta znači kada vodite jedan sistem i pitanje odnosa prema poslu.

Mihajlović je rekla da je poruka za sve direktore i za ljude koji obavljaju važne funkcije u državi, kao direktori javnih ili javno komunalnih preduzeća, da su 24 sata dužni da budu vezani za svoj posao.

XS
SM
MD
LG