Dostupni linkovi

Dačić: Nemam razloga da rušim Vučića


Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i lider SPS Ivica Dačić rekao je da je premijera Aleksandra Vučića pozvao na razgovor kako bi pričali o budućoj saradnji, ističući da ne želi po svaku cijenu da ostane u vlasti sa naprednjacima, već samo ako postoji zajednički strateški cilj.

On je, gostujući na TV N1, rekao da ne smatra da su potrebni vanredni parlamentarni izbori u ovoj godini.

"Za svaku državu je dobro da ima redovne izborne cikluse. Nema razloga za održavanjem izbora jer bi Srbija izgubila korak. Kada se održavaju parlamentarni izbori uvjek ima nekog praznog hoda, koliko god se govorilo da ga nema", rekao je on.

Prema Dačićevim riječima, odluku o izborima donijeće Vučić i SNS imajući u vidu da li je u tom trenutku stabilna situacija.

Dačić je odnose sa premijerom okarakterisao kao "dobre", i ukazao da je riječ o radnoj saradnji, te da nijedan potez nije vukao bez koordinacije sa šefom vlade.

Dačić kaže da "u prepucavanju" socijalista i naprednjaka neće da učestvuje, kao i da je Branko Ružić tema njegovih razgovora sa Vučićem "samo kada dođe do incidentnih situacija".

Prema njegovim rečima, takve stvari treba izbegavati, dodajući da bi mnogi voleli da vide kako SPS napušta SNS jer bi to izgledalo kao rušenje Vučića.

"Ako hoće da ga ruše neka ga ruše. Ja nemam razloga da ga rušim, jer mislim da smo do sada sve radili kako treba", naglasio je Dačić.

Što se tiče Kosova, on je objasnio da Srbija ne dijeli stav sa SAD i nekim zemljama EU da ono treba da uđe u UN.

On je ponovio da Srbija da neće podržati kandidata Hrvatske, Makedonije ili Crne Gore za mjesto generalnog sekretara UN.

XS
SM
MD
LG