Dostupni linkovi

Željezničke stanice u Minhenu otvorene nakon prijetnji


Dvije željezničke stanice, koje su noćas bile evakuirane u Minhenu, nakon što je na Twitteru njemačka policija objavila da postoje nagovještaji "planiranog terorističkog napada", danas su ponovo otvorene za saobraćaj nakon nekoliko sati, pošto je utvrđeno da za prijetnju ne postoje dokazi.

Vozovi sada ponovno mogu koristiti glavnu željezničku postaju u Minhenu, kao i drugu u okrugu Pasing, kazala je glasnogovornica policije, dodavši da će službenici i dalje provoditi nasumične provjere pojedinaca.

Njemačka je dobila informaciju od obavještajne službe druge države da militantna grupa "Islamska država Irak i Levant" (IDIL) planira izvesti napad u Minhenu sa čak do sedam bombaša samoubica, saopćili su danas njemački zvaničnici na konferenciji za novinare, prenio je Reuters.

"Vjerujem da je odluka bila opravdana, jer smatram da ne možemo da snosimo nepotrebne rizike kada se suočavamo sa konkretnim prijetnjama, konkretnim lokacijama i konkretnim vremenom", izjavio je Bavarski ministar unutrašnjih poslova, Joachim Herrmann na konferenciji za novinare.

XS
SM
MD
LG