Dostupni linkovi

Vučić: U budućnost, preko ambisa, velikim skokom


Srbija u budućnost mora preko ambisa velikim skokom, poručuje premijer Srbije Aleksandar Vučić, uz poruku, nastavljamo s reformama, jer ništa ne pada s neba.

U autorskom tekstu za praznično izdanje "Večernjih novosti", Vučić je naveo da je za prevazilaženje jaza između Srbije i visokorazvijenih zemalja potrebno stalno usavršavanje.

"Otpočeli smo ozbiljne reforme, ojačali infrastrukturu, sredili državnu kasu, uštedeli, povećali investicije i zaposlenosti, počeli da povećavamo plate i penzije, time i potrošnju. Stvaramo, ubrzano institucionalne uslove za još brži razvoj", ocijenio je Vučić.

Kaže da je postao premijer da bi Srbiji i svima u njoj donio neki boljitak, da bi ona postala ekonomski jaka, uređena i pristojna zemlja, te da bi svakom građaninu Srbije omogućio pristojan život.

Kako kaže obećao je teške mjere, tešku štednju i težak rad, odnosno način na koji se do boljeg života stiže.

"I nisam nikad rekao ni da će da bude brzo, ni lako. Ali jesam da za Srbiju više niko neće morati da umre, da neće biti ratova i nestabilnosti", podsjetio je Vučić.

Srbija, prema njegovim riječima, u budućnost mora preko ambisa velikim skokom.

"Po mom mišljenju brzi smo, ali moramo još brže. I znam da to nekom nije dovoljno, ali znam i koliki je jaz i koliko nije jednostavno postići idealnu brzinu. Broj nepismenih u Engleskoj je 1900. bio tri odsto. U Srbiji, 2002, više od pet odsto", naveo je premijer dodajuć da je taj broj sada prepolovljen.

"Rad nam se isplatio, promjene su počele, Srbija napreduje "zaključio je premijer koji je svim građanima Srbije poželio srećnu Novu godinu i Božić.

XS
SM
MD
LG