Dostupni linkovi

Vučić: Gašić ne može da ostane ministar odbrane


Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Bratislav Gašić ne može da ostane ministar odbrane nakon uvreda upućenih novinarki B92.

Vučić je novinarima u Beogradu rekao da izvinjenje ministra Bratislava Gašića nije dovoljno i da ne može da ostane ministrar odbrane.

U ime Vlade Srbije Vučić je uputio izvinjnje novinarki Zlatiji Labović i svim ženama u Srbiji.

"Moramo da zaštitimo žene u Srbiji. To je bila loša poruka za sve žene. Jedan ministar ne može to sebi da dozvoli", rekao je Vučić i dodao da je Gašić njegov prijatelj i jedan od najodanijih ministra, kao i da je dobro obavljao posao ministra vojske.

"Gašić je taj posao obavljao bolje od mene, ; obavljao je posao 10 puta bolje od onih koji ga kritikuju", kazao je Vučić i dodao da za takav postupak ne postoji opravdanje.

On je kazao da smenom Gašića pokazuje da je odgovornost preča od svega.

"Sinoć kada sam čuo šta se dogodilo u Trsteniku bio sam kao čovek i iznenadjen i šokiran. To su stvari koje ne mogu da se dogode nikome i ne bi trebalo da se dogode", rekao je Vučić.

On je dodao da je uvek bio protiv hajki i harangi i da je uvek postavljaio i ledja i glavu za ministre kada su bili izloženi besprizornim napadima i kada su bili krivi samo zato što su bili u Vladi koju on vodi.

"Dobro je što se Gašić izvinio i pokajao, ali to nije dovoljno", rekao je Vučić i dodao da je Gašić njegov prijatelj, potpredsednik Srpske napredne stranke i jedan od najodanijih prijatelja, ali da ne može da ostane ministar odbrane.

Gašić je juče uvredio novinarku B92 neprimerenim rečima na zvaničnom dogadjaju u Trsteniku.

Reči "Volim novinarke koje lako kleknu", Gašić je izgovorio dok se grupa novinara pripremala da od ministra uzme izjavu nakon njegovog obilaska fabrike Prva petoletka, kada su neki od njih, medju kojima i novinarka B92 Zlatija Labović, čučnuli da ne bi ometali snimatelje.

XS
SM
MD
LG