Dostupni linkovi

NUNS traži smenu Gašića i poziva novinare da ga bojkotuju


Nezavisno udruženje novinara Srbije zatražilo je u ponedeljak smenu ministra odbrane Bratislava Gašića i pozvalo sve medije i novinare da, sve dok ne bude smenjen, "zamrznu bilo kakvu komunikaciju sa ministrom odbrane i bojkotuju sve događaje u kojima on učestvuje".

Iz NUNS-a izražavaju zaprepašćenje zbog, kako se navodi u saopštenju -neumesnog, seksističkog komentara ministra odbrane upućenog novinarki B92.

"Smatramo da Gašić posle ovakvog prostakluka koji predstavlja vrhunac nepoštovanja novinarske profesije, ali i zbog nekih ranijih grešaka, pa i kršenja zakona, mora biti smenjen sa ministarske funkcije", kaže se u saopštenju.

NUNS takođe poziva sve članove udruženja i medijske radnike da se pridruže protestu koji će biti organizovan u ponedeljak u 19 sati ispred zgrade Vlade.

Ministar Gašić je 6. decembra u Trsteniku prokomentarisao potez novinarke, dopisnice B92 koja je čučnula kako ne bi bila u kadru snimateljima rečima :"Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu".

Ministar se izvinio Labović i srpskoj javnosti.

Premijer Aleksandar Vučić je izjavio da je šokiranpostupkom ministra odbrane Bratislava Gašića.

"Šokiran sam time što je danas uradio ministar Gašić. To smatram ne samo neprimerenim, već i neodmerenim i nepristojnim ponašanjem i za takvo sramno ponašanje ne postoje reči opravdanja", rekao je premijer za Tanjug.

XS
SM
MD
LG