Dostupni linkovi

Novi bilans napada u Turskoj: Pet povređenih policajaca


U samoubilačkom napadu pripadnika Islamske države u gradu Gazijentep na jugoistoku Turske ranjeno je pet policajaca, javli su u nedelju zvaničnici.

Napad se dogodio tokom policijske akcije protiv islamista u gradu u blizini tursko-sirijske granice, oko 300 kilometara od Antalije, gde danas počinje Samit Grupe 20 najrazvijenijih zemalja, na kojem će se izmedju ostalog raspravljati o borbi protiv džihadista.

Kako je saopšteno iz kancelarije guvernera Gazijentepa, bombaš samoubica sproveo je sinoć samoubilački napad u trenutku kada je turska policija krenula u juriš na jedan stan u kojem se verovalo da se kriju džihadisti.

Dodaje se da su dve žene privedene u raciji, a policija je zaplenila eksploziv i oružje.

Policija je počela tu akciju u istrazi o dvostrukom samoubilačkom napadu koji se u Ankari dogodio 10. oktobra ispred železničke stanice, kada su ubijene 102 osobe koje su učestvovale u mirovnom maršu.

Bio je to napad sa najviše žrtava u dosadašnjoj istoriji Turske sproveo je sinoć samoubilački napad u trenutku kada je turska policija krenula u juriš na jedan stan u kojem se verovalo da se kriju džihadisti.

XS
SM
MD
LG