Dostupni linkovi

Turska: Privedena četiri demonstranta na početku samita G20


Turska policija je privela četiri demonstranta koji su želeli da prošetaju do mesta gde se održava samit G20 kako bi predali pismo liderima najrazvijenijih ekonomija sveta.

Policija je u mediteranskom gradu Antaliji sprečila četiri demonstranta iz levičarskih grupa koje se protive održavanju samita G20 da odu do obližnjeg luksuznog letovališta Belek, gde se svetski lideri sastaju, izvestila je agencija Anadolija.

Grupa je zatim održala demonstracije gde su učesnici protesta posedali na zemlju, pre nego što ih je policija uhapsila i privela u jedan sportski centar, koji je pretvoren privremeni pritvorski centar tokom trajanja samita, navela je turska agencija, a preneo AP.

Na dvodnevnom samitu u Turskoj, lideri grupe 20 najrazvijenih ekonomija sveta (G20) razgovaraće ne samo o ekonomskim pitanjima, već i o gorućim svetskim temama kao što su rat u Siriji, izbeglička kriza i borba protiv terorizma.

Među glavnim temama prvog dana susreta biće borba protiv terorizma, naročito aktuelna posle napada u Parizu u petak, u kojima je, prema poslednjim podacima, poginulo najmanje129 ljudi.

XS
SM
MD
LG