Dostupni linkovi

Vučić: Srbija donira Srebrenici pet miliona eura


Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija uložiti pet miliona eura u razvoj Srebrenice i da su ta sredstva već na raspolaganju.On je rekao da je Vlada Srbije jutros donijela odluku da dva miliona eura prebaci na račun opštine Srebrenica, dodavši da će ta sredstva već u ponedeljak biti na raspolaganju lokalnim vlastima Srebrenice.

Prema njegovim riječima, preostalih tri miliona eura treba da budu uložena u projekte, koje bi trebalo da realizuju kompanije iz Srbije, zajedno sa Republikom Srpskom i opštinom Srebrenica.

"I taj novac odmah imate na raspolaganju i svi Srebreničani, bez obzira da li je riječ o Bošnjacima ili Srbima, moći će da računaju na mnogo više posla i bolji život", istakao je Vučić u svom obraćanju na Investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici.

On je rekao da su na konferenciju stigli i predstavnici deset kompanija iz Srbije koje su zainteresovane da ulažu u Srebrenicu.

"Srbija gleda u budućnost, mi Srbi želimo najbolje odnose sa Bošnjacima, želimo da gradimo zajedničku budućnost, da narednih stotinu godina provedemo u miru, da svima bude bolje, da živimo bolje i ovo je samo naš mali doprinos toj i takvoj zajedničkoj budućnosti", rekao je Vučić.

Dodao je da će Srbija uvjek težiti ka tom cilju, ali da će uvjek osuditi ono što je u prošlosti bilo loše.

"Želimo dobre i bratske odnose sa Srebrenicom, kao što to Srbi žele sa Bošnjacima", rekao je premijer Srbije.

XS
SM
MD
LG