Dostupni linkovi

Vulin: Od Srbije se neće praviti koncentracioni logor


Od Srbije se neće praviti koncentracioni logor, a isključivo privremeni prihvatni centri čak se i ne grade, već se postojeći objekti prilagođavaju na ruti kretanja migranata, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

On je novinarima rekao da izbjeglice u Srbiji ne žele da ostanu i podvukao da vlada ne može i neće od Srbije da pravi koncentracioni logor, ali da je na njoj da migrante tokom zime zbrine, zaštiti, sačuva.

"Da se ničije dijete ne smrzne i da ničije dijete ne ostane u parku. To je naš posao i to ćemo raditi. Vi ste čuli (predsjednika EK Žan-Klod) Junkera koji je govorio o privremenim prihvatnim kapacitetima. Dakle, nema trajnog ostajanja", rekao je Vulin.

"Nije to nešto što zavisi od mene i vas. To su ljudi koji ne žele da ostanu u Srbiji, ne žele da budu skoro nigdje, osim u Njemačkoj, Švedskoj, Austriji, zemljama koje nisu na Balkanu", kazao je ministar.

Vulin je naveo da, što se tiče privremenih kapaciteta, to će se još vidjeti, jer je skoro završen prihvatni centar u Adaševcima, koji je nekad bio motel.

"U Principovcu, to je bivša bolnica. Sve što smatramo da je zgodno, da može da se iskoristi, bez velikih troškova i brzo da se uradi, dolazi u obzir. Takođe je važno da je na ruti kretanja migranata", zaključio je Vulin.

XS
SM
MD
LG