Dostupni linkovi

Vučić: Važno da Srbija i Rusija imaju iste račune


Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je važno da Srbija i Rusija imaju čiste odnose i račune i da je na takvim temeljima najlakše i najbolje graditi dobre odnose.

Vučić je na početu trodnevne posete Moskvi za rusku novinsku agenciju Sputnjik rekao da ima prostora da se unapredi i politička i privredna saradnja Srbije i Rusije.

"Možemo dalje, u još većem procentu, da razvijamo naše trgovinske odnose. Možemo mnogo toga da uradimo na poboljšanju političke saradnje. Rusija se uvek pojavljuje kao jedna od tri najvažnija trgovinska partnera Srbije. Mislimo da ima mnogo prostora za unapređenje naše saradnje u oblasti građevinarstva, poljoprivrede i industrije, razume se, ali i namenske industrije", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da treba graditi i dobre političke odnose i naveo da je Srbija jedna od retkih zemalja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji.

"Mislim da je to dobar signal Rusiji da možemo da unapređujemo naše tradicionalno prijateljstvo u interesu oba naroda, u interesu naših građana i mislim da posebno to što je reč o trodnevnoj poseti dovoljno pokazuje koliko su naši odnosi značajni i koliko toga možemo da uradimo u budućnosti", rekao je premijer Srbije.

On je rekao da je važno da se postigne dogovor oko otplate starih dugova prema Gaspromu.

Vučić je juče doputovao u višednevnu posetu ruskoj prestonici tokom koje će se sastati sa predsednikom Vladimirom Putinom, premijerom Dmitrijem Medvedovom i članovima ruske vlade.

Vlada Srbije je najavila da će Vučić prisustvovati otvaranju Srpsko-ruskog poslovnog foruma i posetiti Moskovski međunarodni forum inovativnog razvoja "Otvorene inovacije"

XS
SM
MD
LG