Dostupni linkovi

Uhapšen napadač na vojnu bazu u Belgiji


Belgijska policija uhapsila je danas muškarca osumnjučenog za napad automobilom bombom na vojnu bazu u blizini belgijskog grada Namir, saopštilo je belgijsko državno tužilaštvo.

"Napadač je upravo uhapšen. Važno je da se ljudi smire. Ništa ne ukazuje da je iko drugi bio uključen u ovaj napad", izjavio je za agenciju Belga državni tužilac Vensan Mak, a prenijela agencija AFP.

Naoružani i maskirani napadač pokušao je ranije danas automobilom da probije ogradu vojne baze u Belgiji, tokom incidenta je ispaljeno nekoliko hitaca, ali niko nije povrijeđen, saopštilo je tužilaštvo.

Napadač, koji je na glavi imao takozvanu fantomku, pokušao je da izvrši napad automobilom-bombom u blizini grada Namir, južno od Brisela, gdje se nalaze vojne barake.

Lokalni mediji navode da je napadač u jednom trenutku zapucao iz vatrenog oružja na vojnike koji su čuvali kapiju vojne baze, koji su zatim uzvratili vatru.

Muškarac je uspio da pobjegne, a njegov automobil, u kojem je navodno pronađen eksploziv, pronađen je nešto kasnije u predgrađu Namira.

Motiv napada za sada nije poznat, navelo je belgijsko tužilaštvo.

U vojnoj bazi u kojoj je izvršen napad je stacionirano 650 vojnika.

XS
SM
MD
LG