Dostupni linkovi

Orban: Mađarska ograda je neuništiva - radili su je zatvorenici


Evropa bi o svojoj migrantskoj politici trebala pitati vlastite građane, a Mađari unatoč pritiscima neće pristati na promjenu svojih kulturnih obrazaca, jer ne žele paralelna društva kakva postoje u državama s velikim brojem migranata iz muslimanskih zemalja, kazao je u ekskluzivnom razgovoru za slovenski portal "nova24tv.si" mađarski premijer Viktor Orban.

'Najprije moramo priznati suverenost naroda u odlučivanju o tome kakvo društvo žele', kazao je Orban. 'Mađari nemaju ništa protiv takvog modela, ali ga sami ne žele, nego bi htjeli sačuvati društvenu strukturu koju imaju sada. Ne želimo na mađarskoj zemlji biti u konkurentskom odnosu s drugom civilizacijom i očekujemo da se naše odluke poštuju. Mi Mađari smatramo da je hršćanska tradicija važna, da je obitelj važna, da je važan brak jednog muškarca i jedne žene. Vjerujemo da je nacionalna svijest nešto dobro i da nije opasna poput nacionalizma, kazao je.

Orban je također kazao kako je mađarska ograda neuništiva.

"'Ogradu rade naši zatvorenici, vlastitom tehnologijom. To je za nas najjeftinije, a time pokrivaju i trošak svog boravka u zatvoru", rekao je Orban, dodavši da su ranije pokušavali dijelove za ogradu uvesti iz Njemačke, Španije, Rusije i Kine.

Poznato je da su neke kompanije odbile isporučiti Mađarskoj bodljikavu žicu za koju se znalo da se njome namjerava ograditi granica prema izbjeglicama, a najpoznatiji je primjer dvojice Njemaca turskog podrijetla koji su bez imalo dvojbi time odbili i mogućnost ozbiljne zarade za svoju tvrtku

XS
SM
MD
LG