Dostupni linkovi

HND: Izostavljanje počasti Glavaševiću uvreda vukovarskim žrtvama


U okviru službenog programa Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., dana 20. studenoga ove godine, nije predviđeno održavanje tradicionalne priredbe "Grad – to ste vi" posvećene novinaru Siniši Glavaševiću ubijenom na Ovčari.

Tim povodom, reagiralo je Hrvatsko novinarsko društvo (HND) koje je saopćilo da je neugodno iznenađeno ovom informacijom.

"HND smatra kako je Siniša Glavašević jedan od simbola čovječnosti u Domovinskom ratu te nepokolebljivog služenja novinarskoj profesiji i istini u najstrašnijim ratnim uvjetima, i to doslovno do posljednjeg daha. Zato bi izostavljanje sjećanja na njega iz službenog programa bila neoprostiva sramota za organizatore i uvreda vukovarskim žrtvama", navodi se u priopćenju HND-a.

Prijašnjih godina u okviru službenog programa Dana sjećanja mogli su se slušati Glavaševićevi novinarski radijski prilozi emitirani 1991. godine iz opkoljenoga Vukovara, a čitana je i poezija i proza vezana za Domovinski rat.

S obzirom da su mediji povodom ovoga slučaja prenijeli izjavu gradonačelnika Vukovara Ivana Penave da je Siniša Glavašević "jedan od simbola Vukovara i Domovinskoga rata i nikada ga se ne bi namjerno zaobišlo", HND očekuje da se Siniši Glavaševiću i ove godine u službenom programu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. oda zaslužena počast.

XS
SM
MD
LG