Dostupni linkovi

Vučić negirao pisanje Jutarnjeg lista o njegovoj porodici


Premijer Srbije Aleksandar Vučić oštro je danas demantovao pisanje zagrebačkog Jutarnjeg lista koji objavio da nikoga iz njegove porodice nisu ubile ustaše.

"Hrvatski Jutarnji list, inače blizak najvišim krugovima vlasti u Hrvatskoj, a valjda usled političkih poraza koji su doživeli posle napada na Srbiju, objavili su tekst u kome se rugaju ubijenim članovima porodice Vučić, govoreći kako ih ustaše, ustvari, nisu pobile", naveo je Vučić u saopštenju.

On je kazao da su ustaše ubile njegovog dedu, kao i više članova najbliže familije njegovog oca na početku Drugog svetskog rata.

Vučić je naveo da je na strani očeve majke stradao još veći broj ljudi koji su ubijeni samo zato što su Srbi, dok su "u poslednjem ratu sve kuće Vučića, kao jedne od najuglednijih srpskih porodica, srušene i spaljene".

"Na kraju, ne mislim da sam manje ili više vredan zbog toga što sam Srbin pravoslavne vere. I pored svega što se mojoj porodici dogodilo, veoma poštujem i Hrvate i sve ljude katoličke veroispovesti i želim da nam se nikada ne ponove ni 1941, ni 1991. godina", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da "onima koji brane ustaše i koji prikrivaju njihove zločine" želi manje mržnje i da veruje da će shvatiti i razumeti da "prljavim napadima i besmislenim izmišljotinama nisu doneli ništa dobro ni svojoj zemlji ni svojoj budućnosti".

"Srbi i Hrvati imaju bolju i drugačiju budućnost od one koju joj žele pojedini medijski i politički poslenici iz Hrvatske", naveo je Vučić u izjavi koju je potpisao kao "sin običnog srpskog izbeglice".

XS
SM
MD
LG