Dostupni linkovi

Žene u crnom: Kazniti ubice dvojice vojnika


Mirovna organizacija "Žene u crnom", pozvala je nadležne institucije da pronađu i kazne počinioce i nalogodavce ubistva dvojice vojnika, Dražena Milovanovića i Dragana Jakovljevića, 2004. godine u blizini beogradske kasarne "Karaš" na Topčideru.

U saopštenju se navodi da je postupak i dalje u predkrivičnoj fazi iako je Ustavni sud naložio Višem tužilaštvu i Višem sudu u Beogradu ubrzavanje procesa istrage.

"Dokazano je da su dvojica pripadnika Gardijske brigade ubijena na straži 5. oktobra 2004. godine u krugu topčiderske kasarne u neposrednoj blizini vojnog objekta "Karaš". Ni 11 godina nakon zločina država nije pogledala istini u oči i ; nije javno priznata čak ni mogućnost da su vojnici pre smrti videli tada najtraženijeg haškog begunca Ratka Mladića, nekadašnjeg komandanta Vojske Republike Srpske", navodi se u saopštenju.

Ta organizacija u saopštenju zahteva od državnog vrha, pre svega ministra unutrašnjih poslova, ministra odbrane i ministra pravde da se prekine sa opstrukcijom istrage i da se saopšti prava istina o ubistvu vojnika i "o skrivanju Ratka Mladića u objektima Vojske Srbije".

XS
SM
MD
LG