Dostupni linkovi

Netanjahu kritikovao Iran i UN


Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izneo je danas optužbe na raćun Irana kao i kritike zbog "ćutanja" UN tokom govora na godišnjem zasedanju Generalne skuptštine UN, koji agencija Frans pres, ocenjuje da je bio "veoma teatralan".

"Tačno 70 godina od ubistva šest miliona Jevreja, iranski zvaničnici obećavaju da će uništiti moju zemlju i ubiti čitav moj narod. Ova skupština, kao i skoro sve vlade, nije upitila nijednu reakciju", rekao je Netanjahu, koji se potom, veoma ozbiljnog izraza na licu, ućutao s pauzom od 45 sekundi.

Netanjahu je poručio Iranu da neće uspeti da uništi Izrael a UN da će učiniti sve da brani svoju državu i narod. Netanjahu već godinama preti Iranu zbog spornog nuklearnog programa te zemlje.

Izraelski premijer se protivi i nedavno postignutom sporazumom Irana i šest velikih sila kojim se ograničava iranski nuklearni program u zamenu za ukidanje međunarodnih sankcija toj zemlji. Iran, koji ne priznaje postojanje Izraela kao države, oduvek je negirao da želi da proizvede atomsku bombu.

XS
SM
MD
LG